Homeij Oisterwijk

Victorinox Desert Camouflage


Met subtiele tinten van bruin en zand, lanceert Victorinox nu de nieuwe "Desert Camouflage" kleurencombinatie voor drie gerenommeerde modellen in diverse maten - perfect om zowel op te gaan in je omgeving als om op te vallen.

Heb je ooit geprobeerd om een luipaard te spotten in de graslanden van de savanne? Dit is helemaal niet makkelijk – de natuurlijke camouflage van het dier is perfect aangepast aan de kleuren van het omringende landschap en dit maakt het erg moeilijk om hem eruit te pikken. Voor roofdieren kan dit een groot voordeel betekenen. Natuurlijk zijn camouflagestrategieën niet alleen beperkt tot het dierenrijk. Ze hebben ook een sleutelrol in de geschiedenis van de mens – native Amerikanen bijvoorbeeld hulden zich in buffelhuiden als ze gingen jagen en het Britse leger begon rond 1800 als eerste met het uitrusten van sommige eenheden in groentinten om hen te helpen op te gaan in de natuurlijke omgeving.

De kunst van de camouflage is ook het Zwitserse familiebedrijf Victorinox niet vreemd. Echter camouflage designs voor zakmessen waren altijd gebaseerd op de kleur groen. Daarentegen worden voor de schalen van de nieuwe Desert Camouflage messen tinten van zand en bruin gebruikt om ze te laten matchen met de typische kleuren van woestijnlandschappen. Dit is duidelijk goed nieuws voor camouflage fans, militaire liefhebbers en professionele gebruikers in woestijnregio’s.

Met het compacte Classic model, de veelzijdige Huntsman en de sterke Trailmaster, nu beschikbaar in Desert Camouflage, zijn drie van de meest populaire Victorinox messen  volledig uitgerust voor undercover avonturen in ’s werelds woestijnen – en ze kunnen ook gebruikt worden om op te vallen in stedelijke omgevingen. Met tools zoals een lemmet, een nagelvijl en een schaartje is de uitzonderlijk compacte Classic Desert Camouflage ideaal voor alle dagelijkse taken. De Huntsman Desert Camouflage intussen herbergt twee lemmeten, een houtzaag en een blikopener en is dus een must-have om je in de wildernis te wagen – en om weer veilig terug te keren. Als laatste maar absoluut niet minder belangrijk: de Trailmaster Grip Desert is geschikt voor nog meer veeleisende taken en situaties dankzij het lange, stabiele lemmet dat met één hand geopend kan worden, extra tools en het bijzonder robuuste design.

Dus of je nu de extremen van de woestijn wilt (of moet) trotseren of simpelweg wilt genieten van de voldoening van mooi ontworpen, volledige functionele zakmessen – je zult zeker de drie nieuwe Desert Camouflage messen van Victorinox niet willen missen.

Beschikbaar vanaf oktober.