Homeij Oisterwijk

Special Outrider Damast Limited Edition 2017

Een oproep aan alle messenkenners! De wereldberoemde Victorinox Damast Limited Edition is terug. Een hele bijzondere versie van het populaire 111 mm Outrider model – gelimiteerd tot 5.000 stuks – wordt deze week gepresenteerd als editie voor 2017.

Het bezitten van iets speciaals geeft ons een bepaald opwindend gevoel. Een die we weer oprakelen elke keer als we naar ons kostbare bezit kijken, het laten zien, in onze handen hebben en gebruiken. Victorinox fans genieten al vanaf 2010 van dit felbegeerde gevoel, toen de Zwitserse fabrikant haar eerste, strikt gelimiteerde Damast Limited Edition uitbracht.

Voor 2017, heeft Victorinox de Outrider Damast Limited Edition 2017 geproduceerd, een zeer speciale versie van het Outrider model. Het middelpunt van deze elegante speciale editie is het 85 millimeter lange lemmet gemaakt van uitzonderlijk corrosie- en slijtvast Damast staal. Het lemmet is vervaardigd uit RWL-34 en PMC-27 staal met een hoge zuiverheidgraad, die beiden garant staan voor hoge snijdprestaties. De combinatie van deze twee legeringen van in totaal 115 fijn geslepen lagen staal creëert een indrukwekkende hardheid van ongeveer 60 HRC. Niet te vergeten het fascinerende “Odin’s Eye” Damast patroon. De naam van dit patroon verwijst naar het centrale thema van de Noorse mythologie – Odin’s zoektocht naar wijsheid.

Om het silhouet van de exclusieve Outrider Damast Limited 2017 gestroomlijnd te houden, is het model ontworpen zonder zaag of kurkentrekker. Deze aangepaste versie van de Outrider is niet in de winkel verkrijgbaar. Het serienummer van ieder exemplaar, tussen de 0001 en 5000, is met een laser gegraveerd op de achterkant van de beschaling, naast de steek- en boorpriem.
Een ander kenmerk laat dit Damast mes echt opvallen – in plaats van te zijn gemaakt van plastic, zijn de schalen van de Outrider Damast Limited 2017 vervaardigd uit zwart Epicurean. Naast het feit dat dit materiaal buitengewoon functioneel en robuust is, heeft het ook een indrukwekkende milieuscore. De schalen zijn gebaseerd op een milieuvriendelijk houtcomposiet dat wordt samengeperst tijdens een lamineerproces. Het metalen Victorinox embleem wordt in de voorste schaal ingelegd.

Andere functies op de Outrider Damast Limited Edition 2017 zijn de grote, precieze schaar en een ring voor het vastmaken aan een ketting of koord. De robuuste blikopener en solide flesopener zijn voorzien van extra functies, terwijl de lange, kleine Philips schroevendraaier perfect is voor het los- of aandraaien van schroeven op moeilijk bereikbare plaatsen. De scherpe steek- en boorpriem is ideaal voor het gebruik op textiel, leer en zelfs hardhout en andere duurzame materialen. De stijlvolle geschenkverpakking heeft een kijkvenster en magneethouder en is voorzien van een officieel certificaat en uitgebreide omschrijving van deze functionele schat.

Details
Artikelnummer: 5V0.8501.J17
Omschrijving: Special Outrider Damast Limited Edition 2017
Adviesprijs: € 375,-
Afmeting: 111 mm
Functies:
1.    Groot lemmet
2.    Blikopener met
3.     – kleine schroevendraaier
4.    Flesopener met
5.     – schroevendraaier
6.     – draadstripper
7.    Steek- en boorpriem
8.    Sleutelring
9.    Schaar
10.  Lange, kleine Philips schroevendraaier

In Nederland zijn slechts 60 van de 5000 stuks verkrijgbaar, verdeeld over onderstaande verkooppunten:
 - Wielinga (Groningen)
 - Sleuteldienst (Zwolle)
 - Outdoor XL (Barendrecht)
 - Timmermans (Eindhoven)
 - Coster (Amsterdam)
 - Meesterslijpers (Amsterdam)
 - Messenshop.nl
 - Messen.nl
 - CoolBlue.nl