Homeij Oisterwijk

TROIKA maakt het 'nieuwe betalen' veiliger

Contactloos betalen met de pinpas is het nieuwe betalen. Snel en gemakkelijk: de pas even dichtbij de betaalautomaat houden en de betaling van maximaal € 25,- is voldaan. Zakkenrollers hebben deze methode ook ontdekt en stelen geld zonder fysiek contact. TROIKA heeft de nieuwe CardSaver® ontwikkeld die dit voorkomt.

 

Consumenten betalen steeds vaker contactloos met hun pinpas of mobiel. In oktober 2014 werd de drie miljoenste contactloze betaling verricht en kon er op bijna 47.000 betaalautomaten contactloos betaald worden. Sinds het voorjaar van 2014 kunnen veel mensen contactloos betalen, na ontvangst van een nieuwe betaalpas van hun bank. Inmiddels zijn er bijna zeven miljoen bankpassen en mobiele telefoons waarmee contactloos betaald kan worden. Bedragen tot en met 25 euro kunnen worden afgerekend zonder een pincode in te voeren. En ondanks het gemak en de snelheid, schuilt hierin ook het gevaar.

 

Met het contactloos betalen komt namelijk ook het ‘contactloos zakkenrollen’ om de hoek kijken. Op een drukke locatie zoals in de metro, met een simpele lezer in de zak, gaat de zakkenroller dichtbij zijn slachtoffer staan. De lezer pikt het signaal van de NFC-chip op en de diefstal van € 25,- is gepleegd. Zonder fysiek contact en zonder opgemerkt te worden.

Voor de euro geldt een maximaal bedrag van € 25,- zonder pincode, maar niet voor andere valuta’s. Dus wanneer de zakkenroller 10.000,- Yen invult, is de schade een stuk groter.

 

Met de nieuwe CardSaver® van TROIKA heeft de zakkenroller geen schijn van kans. De TROIKA CardSaver® is een data-beveiliger die uw pinpas beschermt tegen illegale RFID/NFC skimming. TROIKA vertrouwt op TÜV-getest Cryptalloy technologie - een dunne hightech film die op efficiënte wijze de NFC- en RFID-chip afschermt. De CardSaver® werkt direct zodra de kaart met datachip in het hoesje wordt gestopt. Naast het saldo van de pinpas of OV-chipkaart geldt dit ook voor persoonsgevoelige informatie op bijvoorbeeld ziektekostenverzekeringspas en bedrijfslegitimatie.


TROIKA heeft verschillende modellen pasjeshouders waar deze Cryptalloy technologie in is verwerkt:
 - Voor 1 pasje
 - Voor 3 pasjes en briefgeld
 - Voor 16 pasjes

 

Bronnen: Consumentenbond, Nu.nl, WebWereld, Personal Computer Magazine